Aeroport

Mapping

Aeroport a Vodafone představí originální videoprojekci na fasádu domu – tzv. videomapping.

Videoprojekce na fasádu klubu Aeroport metodou tzv. videomappingu je největší projekcí tohoto druhu v České republice. Projekce proběhne každou festivalovou noc celkem devětkrát v půlhodinových intervalech. První projekce proběhne ve 22 hodin, poslední ve 2 hodiny ráno. Videomapping je zcela novým stylem vizuálního umění, při kterém se reálná kulisa v šeru prolíná s virtuálním dějem. Člověk projekci vnímá jako trojrozměrnou bez nutnosti použití 3D brýlí. Autory projekce jsou Amar Mulabegovic, Jan Šíma a Dan Gregor z umělecké skupiny The Macula.

"Jsme inovativní značka a proto přicházíme se zcela novým konceptem videoprojekce ve volném prostoru – tzv. videomappingem, který mohou návštěvníci festivalu shlédnout každou noc několikrát. Celý letošní festival bude pro zakazníky plný inovativních překvapení. Budou si moci díky 3G signálu mnohem rychleji rezervovat vstupenky, nebo zasurfovat v naší internetové kavárně,” říká Monika Hovorková, viceprezidentka pro značku Vodafone.

Speciální videoprojekce na fasádu klubu Aeroport na Divadelním náměstí bude opakovaně k vidění každou festivalovou noc každých 30 minut mezi 22.00 večerní a 2.00 hodinou ranní.

Macula je projekt zabývající se vztahem mezi obrazem, zvukem a divákem.

Snaží se hledat nové postupy v již zajetých kolejích a zkoumá jejich další možnosti. Cílem je najit maximální symbiózu a uspokojit audiovizuální nihilismus. Video mapping je zcela nový styl vizuálního umění vycházející ze sféry vjingu. Jedná se o určitý přesah, kdy rámec 2D projekčního plátna byl už nedostačující a následné snahy o nový koncept vedly k objevení projekcí ve volném prostoru na libovolné objekty. Video mapping využívá běžné technologie, dostupné v zábavním průmyslu, zcela novým způsobem. Hlavní náplní jsou projekce, které spolupracují s vybraným objektem a usilují o rozbití vnímání perspektivy u diváka. Pomocí projektoru lze zakřivit a zdůraznit jakýkoliv tvar, linii nebo prostor. Sugestivní hra světla na fyzickém objektu vytváří nový rozměr a mění pohled na zdánlivě „běžnou věc“.

Všechno se stává iluzí.

Fotogalerie

Aeroport 2010, Napište nám, Facebook event