Aeroport

Aeroškola

Letos můžete navštívit MFF Karlovy Vary nejen jako diváci, ale i jako tvůrci. Pokud přijíždíte s dětmi, nemusíte se vůbec bát, že je tenhle výlet bude nudit.

Aeroškola pro vás připravila filmové a animační dílny, během kterých si filmoví nadšenci od 4 do 99 let budou moci vytvořit svůj vlastní animovaný film na speciálních prosvětlovacích stolech, nakreslit flipbook, natočit festivalovou reportáž nebo třeba navrhnout filmový plakát pro svůj oblíbený film.

Kdo animační dílnu bude chtít navštívit se svými dětmi, má možnost během toho, co děti budou zabrány do kouzel animace, klíčování, zvukových efektů a jiných filmových postupů, si zajít na film, dát si v klidu kávu, nebo si přečíst festivalový deník.

Program

Co bude na programu? Můžete si vyzkoušet práci na animačních stolech se skleněnou deskou a podsvícením, které umožňují experimentování s nejrůznějšími materiály včetně sypkých hmot (písek, koření, luštěniny apod.), malování přímo na sklo barvou, vrstvení a prosvětlování barevných fólií a také spojování dvou samostatných plánů. Dále si účastníci našich dílen mohou vytvořit flipbook - jednoduchou animovanou knížečku při využití různých výtvarných technik. Kdo se zajímá o filmové triky, může si v Aeroportu vyzkoušet i techniku klíčování s pomocí speciálního klíčovacího plátna.

Aktuálně budeme do programu zařazovat i workshopy pro větší děti - například reportážní dílnu, která bude probíhat v ulicích města - účastnící si vyzkouší na vlastí kůži, jaké je to být reportérem a natáčet reportáže v terénu.

Kdy? Dílny Aeroškoly je možno navštívit každý den v době od 10:00 do 13:00 v prostorách Aeroprotu. Poplatek za účast na dílnách je 50 Kč.

Kdo? Aeroškola je určena pro všechny filmové nadšence od 4 do 99 let. Nebojte se přivést své děti. Pokud jste již dospělí, nevadí - přijďte také!

Aeroport 2010, Napište nám, Facebook event